Lacrosse at School

Zit jij op een school in Enschede, Hengelo of Almelo en wil jij met je klas een keer lacrosse proberen? Stuur je docent deze link: https://www.phoenixlacrosse.nl/lacrosse-op-school/ en misschien staan we straks bij jou op school om jullie alles te leren over lacrosse!

Lacrosse staat bekend als de snelste sport op twee benen en wordt het meest gespeeld in Noord-Amerika. Lacrosse is ontstaan als een spel om gebiedsgeschillen tussen Indianen stammen op te lossen. Het was een spel waarin jongens opgroeiden tot mannen, en het was toen ook niet zonder slag of stoot. Toen een Fransman het spel tegenkwam noemde hij het ‘La Crosse’, letterlijk de stok. Naast het spel een naam geven had het ook geschreven regels nodig, wat het uiteindelijik de sport heeft gemaakt die we tegenwoordig spelen.

Goed om te weten voor docenten

Wij kunnen in 1 les de basis van lacrosse uitleggen waarna iedereen mee kan doen aan verschillende spelvormen. Echt balgevoel zal daarentegen voor de meeste leerlingen pas na meerdere lessen komen, vandaar dat wij graag wat vaker langskomen om iedereen de mogelijkheid te kunnen geven een goeie lacrosse ervaring te hebben.

Vanwege de harde ballen die alle kanten op kunnen stuiteren is het bijna alleen mogelijk de sport buiten op (kunst)gras te beoefenen. Om uw leerlingen alles goed uit te kunnen leggen en iedereen voldoende individuele aandacht te kunnen geven raden wij aan om een clinic een blokuur te laten duren. Bent u geïnteresseerd in een lacrosse clinic of benieuwd naar de kosten? Stuur een mail naar clinics@phoenixlacrosse.nl en wij kunnen u helpen met het juiste programma voor uw leerlingen!